Kollaboratív robot - együttműködő robot. Az emberrel egy munkatérben képes dolgozni, mert érzékeli az ütközéseket, megáll, megakadályozva a baleseteket..

A cobotok (kollaboratív robotok) széles körben alkalmazhatók az ipar számos területén. Előnyük, hogy alkalmasak emberrel egy térben dolgozni. Kifinomult érzékelőikkel érzékelik az ütközéseket és azonnal reagálnak. Elkerülik a balesetveszélyes helyzeteket.

   Vezérlőjükben több program is futhat egyszerre így különféle munkafolyamatokat tudnak ellátni. Eldöntik, melyik munkafolyamat az aktuális és azt hajtják végre.
  Új mozgások gyorsan és könnyen betaníthatók.






    Alkatrészcsere esztergagépben kobottal.

      A bal oldali alkatrésztár a kész elemeket tárolja a jobb oldali a megmunkálandó darabokat.

       



           






    Kobot tanítása mozgatással

      A kobot megismétli a kézzel megtanított mozgást.

       



                        





    Kobot ütközés kezelése

     A kobot ütközés észleléskor megáll. Újraindulás előtt kis mozgással ellenőrzi, hogy elhárult-e az akadály, majd folytatja a mozgást.

       



                        




 Irányítsa és programozza könnyedén a Cobotot a ROS rendszerrel.

  A ROS rendszer közvetlen kapcsolatot létesít a szoftver és a robotkar között. A lehetőségek köre kibővül, a kapcsolat gyorsabb lesz, könnyedén beállíthatja robotját.

 

 

 
 Közvetlen kapcsolat EtherCAT-en keresztül.

  A robotkar közvetlenül a számítógépről kapja a parancsokat, nem szükséges a robot vezérlő "doboz". Valós idejű Linux program adja ki az utasításokat. Az utasítás valós idejű, gyors és pontos. A robotkar akár 10kHz-es frekvenciával is vezérelhető.



 

Tökéletes mozgás.

  A "Movelt" softver tökéletes mozgást tervez a robotkarnak. A mozgás folyamatos, megállásmentes. A robotkar stabilan, simán és pontosan mozog.






Vizualizáció.

  A képernyőn a robot ugyanúgy mozog mint a valóságban. Pontos kontroll alatt tarthatja a mozgásokat. A képernyőn olyan mozgáspályák is megjeleníthetők, amik a valóságban nem láthatók. Láthatja a mozgásokat, még mielőtt a robotkar megmozdulna.