Csőlézer - lézeres vágógép csövek, szálanyagok vágására..

A lézeres vágógépek nagy energiájú, koncentrál lézersugár segítségével vágják a különböző anyagokat. A lézersugár megolvasztja az anyagot, a vágási résbe fújt gáz (oxigén, nitrogén) eltávolítja az ömledéket. A kis átmérőjű, nagy energiájú lézer szép, egyenletes vágási felületet biztosít.

TC3-6000/280 csővágó lézer

   Az önbeálló pneumatikus tokmány segítségével nem csak kör keresztmetszetű anyagok vághatóak. Könnyen programozható zártszelvények, I és U profilok vágása.
  A levágott darabot műanyag tartók biztosítják leesés ellen. Szögletes anyagokhoz szervo motoros alátámasztás. Az alátámasztás automatikusan követi a szálanyag alsó kontúrját, a anyagtól pár milliméterre. Darabolásnál az anyag nem zuhan le, hanem ráesik (2-5mm-t esik) az alátámasztó konzolra.

Általános műszaki adatok
Lézer teljesítmény 1,5-8 kW
Alapanyag átmérő 20 - 300 mm
Alapanyag hossz 150 - 6500 mm
Alapanyag súly 450 kg-ig
Anyagvastagság szénacél 1-25 mm
Anyagvastagság korr. acél 1-15 mm


    Csőfogó tokmány

      A csőfogó tokmány stabilan tartja a csövet a vágás ideje alatt. Ez a tokmány tolja és húzza a csövet X irányban. A négy megfogó pofa mindig centrikusan fogja meg a szelvényt.

    

   

   

     
    Csővágó tokmány

      A csővágó tokmányban a csövet görgők tartják. A görgők engedik mozogni a csövet X irányban. A vágótokmány mellet történik a lézeres vágás.

  

 

  
    Lézer vágófej

      A lézer vágófej a lézersugarat koncentrált, egyenes fénysugárrá alakítja. A fejet vízkeringtetés hűti. A fúvókán keresztül áramlik ki  a vágógáz és a lézer sugár a vágófejből. A fejet lineáris síneken szervomotorok mozgatják.

     


           


    Kobot tanítása mozgatással

      A kobot megismétli a kézzel megtanított mozgást.

                               

    Kobot ütközés kezelése

     A kobot ütközés észleléskor megáll. Újraindulás előtt kis mozgással ellenőrzi, hogy elhárult-e az akadály, majd folytatja a mozgást.

      

 Irányítsa és programozza könnyedén a Cobotot a ROS rendszerrel.

  A ROS rendszer közvetlen kapcsolatot létesít a szoftver és a robotkar között. A lehetőségek köre kibővül, a kapcsolat gyorsabb lesz, könnyedén beállíthatja robotját.